Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا گرایش مردم به استفاده چهار فصل از میوه ها، رسم دیرینه " هر میوه در فصل خود" را تا حدودی به حاشیه برد که گلخانه ها در این میان نقش اصلی تامین میوه های تابستانه را در زمستان و میوه های زمستانی را در گرمای تابستان داشته اند.

هرچند لرستان استانی چهار فصل محسوب می شود اما طی سال های گذشته، نیاز این استان به گلخانه، علاوه بر مصرف داخل با چشم انداز صادرات، موجب شد گلخانه هایی احداث شود که اکنون محصول آنها به روسیه و اروپا در حال صادرات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابر گفته استاندار لرستان سطح گلخانه های استان از ابتدای دولت تدبیر و امید هفت هکتار بود که اکنون به ۶۸ هکتار رسیده و حتی برخی از محصولات گلخانه ای این منطقه نیز صادر می شود.

به گفته سید موسی خادمی در حال حاضر محصولات گلخانه ای این استان با استانداردهای روز دنیا به روسیه و کشورهای حوزه خلج فارس صادر می شود که بسیار رضایتبخش وخوشایند است  و علاوه بر این در مجموع ۲۰۰ هکتار طرح گلخانه ای استان در حال تکمیل و یا اجرا است.

تولید سالانه ۱۳ هزار تن محصول گلخانه ای در لرستان

رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان می گوید: در سال های اخیر شرایط استان برای توسعه کشت گلخانه‌ای فراهم شده است و صدور مجوزهای اداری برای حضور سرمایه‌گذاران در این بخش تسهیل می‌شود.

اسفندیار حسنی مقدم افزود: کشاورزی از مهمترین محورهای توسعه لرستان محسوب می شود و زیرساخت های طبیعی برای گسترش گلخانه در این منطقه وجود دارد.

وی با اشاره به سابقه فعالیت ۲۵ ساله گلخانه ای در لرستان گفت: با وجود سابقه بالای کشت گلخانه ای در استان اما نهضت کشت محصولات این بخش در قیاس با سایر نقاط کشور چندان درخور و شایسته نبوده است.

وی ادامه داد: بر اساس برنامه افق ۱۴۰۰ باید  سه درصد سطح زیر کشت گلخانه ای کشور معادل ۲ هزار هکتار در لرستان ایجاد شود در صورتیکه این رقم اکنون ۶۸ هکتار است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: باتوجه به شرایط خشک و نیمه خشک کشور، توسعه گلخانه ها یک ضرورت محسوب می شود که زیرساخت های اقلیمی برای این مهم در لرستان وجود دارد.

حسنی مقدم تصریح کرد: پایین بودن درجه ابرناکی، تابش مناسب خورشید، محدود نبودن منابع خاک و وجود منابع آبی از جمله مزیت های لرستان برای توسعه گلخانه ها است که می توان نسبت به راه اندازی این نوع کشت و کار با کمترین هزینه در نقاط معتدل استان اقدام کرد.

وی اضافه کرد: در کشت گلخانه ای ۹۰ تا ۹۵ درصد مصرف آب کم می شود، حجم تولید محصولات  و اشتغال نیز نسبت به کشاورزی در فضای باز ۱۰ برابر خواهد شد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان افزود: در حال حاضر محصولات گلخانه ای این استان با استانداردهای روز دنیا به روسیه و کشورهای حوزه خلیج فارس صادر می شود که بسیار رضایتبخش وخوشایند است.

حسنی مقدم تاکید کرد: باید برای توسعه کشت گلخانه ای از حضور بخش خصوصی استفاده کرد و جهاد کشاورزی نیز در این راستا نسبت به تامین زمین از منابع ملی بر اساس قانون، آمادگی دارد.

وی گفت: صدور مجوزها در کوتاهترین زمان و با کمترین تشریفات اداری برای سرمایه گذاران بخش خصوصی در دستور کار قرار دارد اما افرادی که قصد سرمایه گذاری در این بخش را باید برای ارتقای دانش فنی و مهارت خود تلاش کنند.

وی با تاکید بر تسریع در پرداخت تسهیلات با سود کم برای گلخانه داران گفت: برای اصلاح، بازسازی و به روزرسانی گلخانه های موجود نیازمند کمک های دولتی هستیم.

به گفته حسنی مقدم ۶۸ هکتار گلخانه های لرستان شامل ۴۵ هکتار سبزی و سیفی، ۲.۵ هکتار گیاهان دارویی، ۴.۵ هکتار گل های شاخه بریده است و ۱۶ هکتار سایر گیاهان زینتی است و سالانه ۱۳ هزار تن محصولات گلخانه ای شامل گوجه، خیار، فلفل دلمه ای وآلوئورا در لرستان تولید می شود.

همچنین شیب و موقعیت کوهستانی لرستان و خاک خاصلخیز آن، این فرصت را برای دولتمردان فراهم کرد تا سطح باغات را از طریق اراضی شیبدار افزایش دهند و علاوه بر تثبیت خاک، تولید و اشتغال را از زمین های ناهموار برای لرستانی ها فراهم کنند.

آغوش سبز اراضی شیبدار برای محصولات باغی

طی سال‌های گذشته روند سنتی و معیشتی کشاورزی لرستان روبه اقتصاد محوری نهاده و توسعه باغ در اراضی شیبدار با توجه به توپوگرافی کوهستانی و بارش های مناسب استان به طور جدی در دستور کار دولت قرار گرفته است.

یکـی از روش های افزایش محصولات کشـاورزی، کشـت اراضـی شـیبدار اسـت چرا که این زمین ها در عرصـه های طبیعـی، دیمـزارها و مراتـع فقیـر واقع شده و بازدهی زراعـی و علوفه ای ندارند بنابراین برای احداث باغ دیم مناسب هستند.

به گفته کارشناسان در مناطقی کـه بـارش بیـش از ۳۰۰ میلیمتـر دارنـد و دارای عمـق خـاک مناســب هســتند، مــی تــوان بــاغ دیــم احداث و علاوه بر تولید محصولات باغی، ضمن کنترل فرسایش خاک ازایجاد رواناب و بروز سیل نیز جلوگیری کرد.

درآمد باغ های اراضی شیبدار بسیار مطلوب و اقتصادی است به همین دلیل کشاورزی با توسعه این فعالیت، از یک منبع درآمد گذران و موقت تبدیل به اقدامی پولساز و سرمایه ای می شود که در عین حال کمک شایانی به حفظ سالم محیط زیست می نماید.

لرستان ۷۰ درصد جغرافیای کوهستانی دارد که یک بستر مناسب خدادای برای توسعه باغ ها در اراضی شیبدار به شمار می رود و بارندگی مناسب، خاک غنی و آب و هوای مطلوب نیز بسته کاملی از شرایط لازم برای این فعالیت را فراهم کرده اند.

لرستان بین ۲.۹ تا سه میلیون تن تولید کشاورزی و باغی دارد، ۸۰۰ هزار هکتار زمین زراعی و  ۴۲ هزار و ۶۰۰ هکتار باغ مثمر با تولید ۲۸۰ هزار تن ظرفیت بزرگی برای این استان محسوب می شود و  پنج میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان ارزش  تولیدات کشاورزی لرستان در زیر بخش‌های زراعی، دامی و باغی است.

بدون شک ایجاد باغ در اراضی شیبدار گام مهمی در راستای تحقق جهش تولید و افزیش درآمدهای پایدار است که طی سال های اخیر به خوبی در لرستان مورد توجه بوده و از ظرفیت آن استفاده شده است.

ایجاد ۴۰۴۰  هکتار باغ در اراضی شیبدار لرستان طی ۲ سال گذشته

مدیرباغبانی سازمان جهاد کشاورزی لرستان دراین خصوص به ایرنا گفت: طرح احداث چهار هزار و ۴۰ هکتار باغ در اراضی شیبدار و کم بازده استان طی سال ۹۶ تا پایان ۹۸ انجام شده است.

احمدرضا احمدوند افزود: ۱۵۲ هکتار از این سطح مربوط به صنایع دفاع دورود است که چاله کنی و تامین نهال آن توسط جهاد کشاورزی انجام شده و آیین بهره برداری همزمان نیز به صورت پایلوت در این منطقه مردادماه امسال از طریق جلسه ویدئوکنفرانسی رییس جمهوری افتتاح شد.

وی اظهار داشت: برای احداث هر هکتار باغ در اراضی شیبدار و کم بازده ۱۴ میلیون تومان هزینه و به طور متوسط در هر سه هکتار یک فرصت شغلی مستقیم ایجاد شده است.

مدیرباغبانی سازمان جهاد کشاورزی لرستان پیش بینی تولید این میزان باغ را ۲ هزار و ۲۰ تن برشمرد و گفت: در مجموع ۵۶۵ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال با اشتغالزایی یکهزار و ۳۴۶ نفر برای این طرح ها هزینه شده و ارزش افزوده تولید در این مناطق نیز یکهزار و ۱۰ میلیارد ریال می باشد.

به گفته وی تا پیش از سال ۹۶ طرح های ناچیزی در خصوص توسعه باغات در اراضی شیبدار و کم بازده اجرا شده است.

۲۰۰ هزار هکتار اراضی حاشیه جنگل‌های لرستان مستعد ایجاد باغ است

مدیرباغبانی سازمان جهادکشاورزی لرستان اضافه کرد: ۲۰۰هزار هکتار اراضی حاشیه جنگل‌های استان اکنون به زیرکشت گندم و جو می‌رود در حالیکه این سطح قابلیت بسیار بالایی برای احداث باغ و ایجاد ارزش افزوده دارد.

احمدوند افزود: این اراضی جزو زمین های ملی  و در اختیار کشاورزان است که سالانه هر کدام در حد ۵۰۰ کیلوگرم جو یا گندم برداشت می کنند اما چنانچه در این مناطق باغ احداث شود درآمد اقتصادی بسیاری خواهد داشت.

وی با بیان اینکه بیش از ۶ هزار هکتار باغ در اراضی شیبدار استان احداث شده است تصریح کرد:  در سال جهش تولید نیز هدفگذاری این طرح در سطح ۲ هزار هکتار از طریق منابع استانی و سه هزار و ۶۰۰ هکتار از طریق  منابع ملی انجام شده است.

مدیرباغبانی سازمان جهادکشاورزی لرستان ادامه داد: در حال حاضر برای یکهزار هکتار تشکیل پرونده انجام شده که حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ هکتار آن در  اراضی ملی است و چنانچه سازمان جنگل ها و مراتع مجوز ویژه  این طرح ها را صادر کند با توجه به استقبال مردم،اقدامات مطلوبی صورت می گیرد.

احمدوند بیان کرد: بارش  مناسب، حاصلخیزی خاک و توپوگرافی کوهستانی  لرستان زمینه مناسبی برای ایجاد باغات در اراضی شیبدار و کم بازده است که موجب اشتغالزایی، درآمد  و با ایجاد پوشش گیاهی جلوگیری باعث هدررفت آب، و جذب باران و جلوگیری از فرسایش خاک و  وقوع سیلاب  می شود.

ظرفیت بالای احداث باغ در اراضی شیبدار استان در حالی مورد توجه قرار گرفته که به گفته استاندار لرستان بیش از ۷۰ درصد مساحت این منطقه اراضی شیبدار است و در عین حال بارندگی بالای ۵۵۰ میلی متر دارد که این مزیت نسبی استان را برای احداث باغ در اراضی شیبدار مستعد کرده است.

سیدموسی خادمی می گوید: سال ۹۶ در یک هدفگذاری چهار ساله مقرر شد ۱۵ هزار هکتارباغ در اراضی شیبدار و کم بازده استان ایجاد کنیم که تا کنون ۶ هزار هکتار از این رقم محقق شده و پنج هزار هکتار نیز در دستور کار است.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی کشت گلخانه ای توسعه ایران لرستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی کشت گلخانه ای توسعه ایران وزارت جهاد کشاورزی کشت گلخانه ای توسعه ایران لرستان اخبار کنکور سازمان جهاد کشاورزی لرستان اراضی شیبدار و کم بازده هکتار باغ در اراضی شیبدار محصولات گلخانه ای کشت گلخانه ای محسوب می شود برای توسعه هزار هکتار برای احداث انجام شده احداث باغ گلخانه ها حسنی مقدم طی سال ۲ هزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۹۰۴۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتمام رفع تداخلات اراضی در سیستان و بلوچستان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان از اتمام رفع تداخلات اراضی در استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از سیستان و بلوچستان و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان، سیدمحمدرضا سیدحسینی اظهار کرد: در راستای رفع تداخلات ناشی از اجرای قوانین موازی موضوع ماده ۵۴ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و بر اساس عکس‌های هوایی دهه ۴۰ که در دسترس استان قرار گرفته است، از ابتدای اجرای این قانون از تعداد ۱۰۱۲ پلاک موجود در استان، ۴۹۰ پلاک، مشمول رفع تداخلات اراضی تشخیص داده شده است.

وی افزود: در دولت سیزدهم رفع تداخلات اراضی ۴۹۰ پلاک مشمول شهرستان‌های سیستان و بلوچستان در سطح حدود ۱۱ میلیون هکتار به پایان رسیده است که بر این اساس ۱۰ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار ملی و ۲۸۷ هزار هکتار غیر ملی تشخیص داده شده و با این اقدام ارزشمند پس از ۶۰ سال زمینه صدور اسناد کشاورزی فراهم شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان بیان کرد: یکی از اثرات بارز رفع تداخلات اراضی، تضمین امنیت سرمایه‌گذاری و امنیت غذایی و در نتیجه کاهش پرونده‌های حقوقی در محاکم قضائی است.

کد خبر 749924

دیگر خبرها

  • اتمام رفع تداخلات اراضی در سیستان‌وبلوچستان
  • اتمام رفع تداخلات اراضی در سیستان‌ و بلوچستان
  • اتمام رفع تداخلات اراضی در سیستان و بلوچستان
  • ۶ هزار هکتار از اراضی لرستان زیر کشت دانه‌های روغنی رفت
  • رفع تداخل ۵ هزار و ۲۵۳ هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه
  • ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کاشمر سند دار شد 
  • خزانه گیری ۱۷۷ هزار هکتار از اراضی گیلان
  • کارنامه دولت در مازندران/ بازگشت کارخانه های ورشکسته به تولید