Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-02@16:38:34 GMT

نگاهی به کارنامه سیاهِ قاره سبز!

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۸۲۲۴۸۷

نگاهی به کارنامه سیاهِ قاره سبز!

«انسان عاقل از یک سوراخ دو‌بار گزیده نمی‌شود»؛ اما متاسفانه دولتمردان و رسانه‌های زنجیره‌ای اصرار دارند که تجربه پرهزینه برجام نادیده گرفته شده و خسارت محض توافق هسته‌ای به دیگر مولفه‌های قدرت کشورمان نیز تعمیم یابد. ۰۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۸ رسانه ها خواندنی نظرات

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، «انسان عاقل از یک سوراخ دو‌بار گزیده نمی‌شود»؛ اما متاسفانه دولتمردان و رسانه‌های زنجیره‌ای اصرار دارند که تجربه پرهزینه برجام نادیده گرفته شده و خسارت محض توافق هسته‌ای به دیگر مولفه‌های قدرت کشورمان نیز تعمیم یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که بدعهدی اروپا و وابستگی شدید آنها به آمریکا کاملا مشخص و آشکار است. موضوعی که با یک بررسی مختصر تاریخی، به راحتی به آن پی می‌بریم.

نشست کمیسیون مشترک برجام بدون آمریکا روز جمعه به مدت سه ساعت و با حضور هیئت‌های ایران و ١+٤ و نماینده اتحادیه اروپا در هتل پله کوبورگ شهر وین برگزار شد. در پایان این نشست هماهنگ‌‌کننده کمیسیون مشترک برجام بیانیه‌ای صادر کرد.
در بخشی از این بیانیه آمده است: اعضای برجام از خروج آمریکا از برجام و اعلام وضع مجدد تحریم‌های واشنگتن که وفق برجام لغو شده‌ بودند، ابراز تاسف کردند.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: اعضای باقیمانده برجام بر تعهد خود برای اجرای مستمر و کامل توافق و رفع تحریم‌های مرتبط با هسته‌ای تاکید کرده و ایران هم پیشنهاد کرد که در گام بعدی نشست کمیسیون مشترک در سطح وزرا برگزار شود.
عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه و رئیس‌ هیئت ایرانی در این نشست اعلام کرد «به حفظ برجام مطمئن‌تر شدیم»!


کارنامه اروپا
همزمان با اظهارات عراقچی درخصوص «اطمینان به اروپا در اجرای برجام»، روزنامه‌های زنجیره‌ای نیز با هیاهوی رسانه‌ای به بزک اروپا پرداخته و مدعی هستند که «اروپا در کنار ایران ایستاده» و باید به اروپا اعتماد کرد!
این خط رسانه‌ای یادآور اظهارنظر مشهور عراقچی در دی ماه 94 است. آنجا که عراقچی همزمان با عهدشکنی آمریکا و بدون توجه به سابقه این کشور در زیرپاگذاشتن توافقات بین‌المللی، گفت «امضای کری تضمین است؛ اطمینان تهران از اجرای برجام» و این اظهارنظر تأمل‌برانگیز تیتر یک روزنامه زنجیره‌ای شرق شد. بعدها مدیرمسئول این روزنامه زنجیره‌ای گفت که برای عبور از سد افکار عمومی ناگزیر بودیم تا برجام را بزک کنیم! همواره تاکید شده است که «انسان عاقل از یک سوراخ دو بار گزیده نمی‌شود»؛ اما متاسفانه دولتمردان و رسانه‌های زنجیره‌ای اصرار دارند که تجربه پرهزینه برجام نادیده گرفته شده و خسارت محض توافق هسته‌ای به دیگر مولفه‌های قدرت کشورمان نیز تعمیم یابد.
این در حالی است که بدعهدی اروپا و وابستگی شدید آنها به آمریکا کاملا مشخص و آشکار است. موضوعی که با یک بررسی مختصر تاریخی، به راحتی به آن پی می‌بریم.


دولت سازندگی
مرحوم هاشمی رفسنجانی و دولتمردانش در فاصله زمانی سال 68 تا 76 بر این باور بودند که تمرکز روی حوزه سیاست خارجی، می‌تواند قطار توسعه اقتصادی را به حرکت دربیاورد، بنابراین باید از دشمن‌تراشی با خارجی‌ها حذر کرد تا بلکه با این سیاست، سیل منابع خارجی برای امر توسعه به داخل کشور سرازیر شود.
هاشمی رفسنجانی همان ایام در سخنانی گفت:«یک جایی هست که آدم بدون دلیل، برای خودش دشمن و درگیری ایجاد می‌کند که امکاناتی که باید صرف سازندگی شود، بخواهد صرف درگیری شود».
رئیس‌جمهور وقت کشور همچنین در نشست خبری، درباره سیاست تعاملی دولتش با کشورهای خارجی گفت: «ایران این آمادگی را دارد با کشورهایی که آمادگی دارند، سیاست برخورد مساوی و بدون باج خواهی و انحصارطلبی را دنبال کنند، تعامل داشته باشد».
در همین راستا سیاست «تنش‌زدایی با اروپا» در دولت سازندگی کلید خورد. رویکردی که از سوی اروپایی‌ها به «گفت‌و‌گو‌های انتقادی» تعبیر شد.
دولت هاشمی برای پیشبرد نسخه توسعه‌ای بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول موسوم به «سیاست تعدیل ساختاری»، برای جذب سرمایه خارجی در حوزه سیاست خارجی راهبرد «تنش‌زدایی» را در پیش گرفته بود. در لوای همین سیاست، دولت وقت تن به گفت‌وگوهایی با اروپا داد که به «گفت‌وگوی انتقادی» معروف شد و قرار بود که دو طرف گلایه‌ها و انتقادات خود را از یکدیگر مطرح کنند تا زمینه برای روابط نزدیک‌تر فراهم شود.
اما در عمل این گفت‌وگوها که می‌بایست علی‌الاصول دوجانبه باشد، به واسطه رویکرد ‌اشتباه دستگاه دیپلماسی وقت ما، تبدیل به انتقاد یک‌طرفه اروپایی‌ها از ما شد. در واقع، اروپایی‌ها با سوءاستفاده از رویکرد دولت وقت که به هوای وعده و وعیدهای مالی کشورهای اروپایی شکل گرفته بود، قصد داشتند گام به گام جلوتر بیایند و جمهوری اسلامی ایران را به مصالحه بر سر اصول وادار کنند. این البته همان سناریویی است که همین امروز هم از جانب اروپایی‌ها در حال پیگیری است.
در اواسط دهه 70، نتیجه 8 سال گفت‌وگوی به اصطلاح انتقادی اروپایی‌ها با ایران به آنجا رسید که در پی اعلام رای دادگاه رسیدگی به ترور چند چهره معارض کرد در رستوران میکونوس در آلمان که بدون هیچ مدرک و شاهد متقنی مقامات ارشد جمهوری اسلامی را به دست داشتن در آن ماجرا متهم کرد، همه کشورهای اروپایی در اقدامی هماهنگ، سفرای خود را بدون تعیین تاریخی برای برگشت، از تهران فراخواندند.
رهبر معظم انقلاب که از ابتدا نظر خوبی به مسئله گفت‌وگوی انتقادی نداشتند، در همان زمان در چند سخنرانی خود، دورویی و بدعهدی و غیرقابل اعتماد بودن اروپا را مطرح کردند. برای نمونه، ایشان با ‌اشاره به تهدیدات اروپایی‌ها در آن برهه فرمودند: «به خیال خودشان، دولت ایران را می‌ترسانند و می‌گویند ما گفت‌وگوهای انتقادی را قطع می‌کنیم.
به درک که قطع می‌کنید! اگر انتقادی هست، ما از شما انتقاد داریم. اسم این گفت‌وگوها، از اول غلط بود. من از اول هم می‌گفتم که بگویید این گفت‌وگوها، انتقاد دو‌طرفه است. اگر انتقادات، انتقاد دوطرفه است، ما بیشتر از شما انتقاد داریم، تا شما از ما. شما چه انتقادی دارید؟ انتقاد شما به این است که چرا ما به اصول اسلامی خود پایبندیم! این، افتخار ماست. ببینید دشمنان ملت ایران، چقدر وقیح، ظالم، غیرمنصف، پررو و بددلند! دشمنان جمهوری اسلامی، این‌گونه‌اند. البته ملت ایران که بزرگ‌تر از این دشمنی‌ها را دیده است، مثل کوه ایستاده است».
مقام معظم رهبری در واکنش به اقدام توهین‌آمیز و گستاخانه کشورهای اروپایی تاکید کردند: «مگر کسی اهمیت می‌دهد که اینها چه گفته‌اند؟ از حالا به بعد هم بایستی با کمال قدرت عمل کند و در مرحله اول، سفیر آلمان را فعلاً تا مدتی نباید راه بدهد که به ایران بیاید. بقیه هم که می‌خواهند به عنوان یک حرکت به اصطلاح آشتی‌جویانه برگردند، مانعی ندارد. خودشان رفته‌اند، خودشان هم برمی‌گردند. دیدند که رفتنشان هیچ اهمیتی ندارد. اینها می‌خواهند برگردند، مانعی ندارد؛ اما در رفتن سفرای ایران به کشورهای آنها، هیچ عجله‌ای نباید بشود. باید سرِ صبر و فرصت ببینند چه چیزی مصلحت است؛ هر چه که عزت اسلامی اقتضا می‌کند - همان طور که همیشه گفته‌ایم - همان‌گونه عمل کنند».
نتیجه‌‌ این رویکرد مقتدرانه این بود که به فاصله کوتاهی همه سفرای اروپایی که با توپ پر رفته بودند، با خفت و دست از پا درازتر بازگشتند و پیرو منویات رهبر معظم انقلاب، سفیر آلمان آخرین سفیر اروپایی بود که با فاصله زمانی از دیگران به تهران بازگشت.


دولت اصلاحات
در نیمه نخست دهه 80 شمسی، آمریکا در قالب طرح خاورمیانه جدید، پس از حمله به عراق و افغانستان، تمام هم و غم خود را به مقابله با برنامه هسته‌ای ایران که به زعم خود اهداف نظامی را دنبال می‌کرد، گذاشت.
جرج بوش رئیس‌جمهور وقت آمریکا در اظهارنظری گستاخانه درباره برنامه هسته‌ای ایران مدعی شد: «تلاش فعالانه ایران برای دستیابی به فناوری که به ساخت سلاح هسته‌ای منتهی می‌شود، منطقه‌ای که دچار بی‌ثباتی و خشونت است را در معرض هولوکاست هسته‌ای قرار می‌دهد». پس از این ادعاهای کذب، اروپایی‌ها، مامور مذاکرات مستقیم با ایران شدند.
در مهرماه سال 1382 توافق سعدآباد بین ایران و تروئیکای اروپایی(انگلیس، فرانسه و آلمان) منعقد شد. در آن مقطع در حالی که دولت اصلاحات تمامی تعهداتش را در این توافق اجرا کرد و بسیاری از تأسیسات هسته‌ای خود را به حالت تعطیلی و تعلیق درآورد، سه کشور اروپایی حتی یکی از تعهداتشان را نیز اجرایی نکردند.
«آدام ارلی» معاون وقت سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با ‌اشاره به توافق سعدآباد گفت: «وادار کردن ایران به انجام چنین کاری نتیجه یک تلاش چند‌جانبه بود که ما خواهان آن بودیم و به طور کامل در آن شرکت داشتیم». ارلی همچنین با خوشحالی اعلام کرد: «وزیران امور خارجه سه کشور اروپایی در مذاکرات خود در تهران هیچ امتیازی به ایران نداده‌اند».
در توافق سعدآباد، ایران موفق به اخذ هیچ امتیازی از طرف مقابل نشد و در عین حال در زمینه‌های مختلفی از حقوق خود عقب‌نشینی کرد و امتیازات زیادی را به طرف مقابل داد.
ماحصل مذاکرات سعدآباد، صدور توافقنامه مشترک میان تروئیکای اروپایی(انگلیس، فرانسه و آلمان) و ایران با محتوای کم‌سابقه‌ای بود؛ توافقنامه‌ای که روحانی- در جایگاه دبیر شورای عالی امنیت ملی- در هنگام قرائتش در حضور خبرنگاران مجبور شد بارها توقف کند تا صدای شعارهای اعتراضی انبوه دانشجویان از خارج از محوطه کاخ، مزاحم اطلاع‌رسانی وی نشود.
روحانی در مرداد ماه 1384، در روزهای پایانی مأموریت خود در سمت دبیری شورای عالی امنیت ملی طی نامه‌ای تاریخی خطاب به محمد البرادعی دبیرکل سابق سازمان انرژی اتمی گزارشی از روند فراز و فرود پرونده هسته‌ای ایران ارائه کرد.
در بخشی از این نامه آمده است: «متأسفانه، در مقابل اگر نگوییم هیچ، ایران مابه‌ازای بسیار اندکی دریافت کرد و بارها اقدامات اعتمادساز خود را افزایش داد و تنها در عوض آن، با قول‌های انجام نشده و درخواست‌های بیشتر روبه‌رو شد».


دولت روحانی
روحانی در زمان انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم-سال 92- در توضیح چرایی اولویت مذاکره با آمریکایی‌ها در مقابل تروئیکای اروپایی گفت: «بنده معتقدم مذاکره با آمریکا راحت‌تر از مذاکره با اروپاست چرا که اروپایی‌ها به دنبال «آقا اجازه» از آمریکا هستند... آمریکایی‌ها کدخدای ده هستند، با کدخدا بستن راحت‌تر است». پیاده‌سازی این رویکرد در دولت یازدهم کاملا مشهود بود به طوری که وزرای خارجه ایران و آمریکا بارها درخصوص موضوع برجام به صورت دوجانبه به گفت‌وگو پرداختند. بر همین اساس، علی‌رغم عهدشکنی‌های مکرر آمریکا در طول اجرای برجام، روزنامه‌های زنجیره‌ای و برخی مقامات ارشد دولت یازدهم تاکید کردند که «امضای وزیر خارجه آمریکا تضمین است». پس از سونامی نقض برجام توسط آمریکا، برخی مقامات دولت یازدهم و روزنامه‌های زنجیره‌ای که تا دیروز تاکید می‌کردند «امضای وزیر خارجه آمریکا ضمانت است» و «آمریکا اعتبار بین‌المللی خود را به واسطه یک توافق خدشه‌دار نمی‌کند» تاکید کردند: «آمریکا بدعهدی می‌کند اما ما با جامعه جهانی توافق کرده‌ایم و آمریکا تنها یکی از طرفین توافق است و نمی‌تواند آن را نقض کند».
این تغییر موضع عجیب موجب شد تا «شکاف میان اروپا و آمریکا به واسطه برجام» به عنوان دستاورد توافق هسته‌ای معرفی شود.  این دستاوردسازی موهوم در حالی بود که کشورهای اروپایی عضو 1+5 هیچ‌گاه اعتراض ایران نسبت به نقض برجام از سوی آمریکا را نپذیرفتند.
در دولت یازدهم روزنامه‌های زنجیره‌ای و رسانه‌های حامی دولت در مطالب متعدد با ذوق‌زدگی از افتتاح دفتر اتحادیه اروپا در تهران و فواید گسترده آن برای ایران خبر دادند.
این در حالی است که در پیش‌نویس قطعنامه «راهبرد اتحادیه اروپا درباره ایران» - فروردین 93- از هیئت‌های پارلمانی اروپا خواسته شده بود تا در سفر به ایران با منتقدان حکومت، فعالان جامعه مدنی و زندانیان سیاسی ایران ملاقات داشته باشند. علاوه ‌بر این در متن پیش‌نویس قطعنامه موسوم به «نقشه راه عادی‌سازی روابط اتحادیه اروپا با ایران پس از برجام» آمده است: «میراث انقلابی ایران و قانون اساسی آن به عنوان یک دولت اسلامی نباید به عنوان مانعی بر سر راه یافتن زمینه‌های مشترک درخصوص دموکراسی و حقوق بشر قلمداد شود». این عبارت، حاوی این پیام است که قانون اساسی ایران (به عنوان یک دولت اسلامی) مغایر حقوق بشر و دموکراسی است! لذا تلویحا خواسته شده که پوسته آن را حفظ کنیم و از عمل به آن چشم بپوشیم!
در سند مذکور از اعمال مجازات اعدام در کشورمان ابراز نگرانی شده و از ایران خواسته شده تا به تعهدات خود بر پایه میثاق‌های جهانی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی شهروندان احترام بگذاریم!
«ریچارد هاویت» (تهیه‌کننده سند راهبردی اتحادیه اروپا درباره روابط با ایران) در سال 95 گفته بود: «توافق هسته‌ای، یک نقطه عطف بود؛ هرچند که همه مشکلات ما با ایران درباره اسرائیل، دموکراسی و حقوق بشر حل نشده است... ما باید دفتر نمایندگی اتحادیه اروپا را در تهران افتتاح کنیم و گفت‌وگو درباره حقوق بشر در ایران را از سر بگیریم. پیشرفت واقعی در زمینه حقوق بشر امکان‌پذیر است. نیروهایی در داخل ایران، درحال اعمال فشار بر حاکمیت هستند و ما امیدواریم گزارش ما نیز باعث پیشرفت در این زمینه شود... اکنون اروپا در ایران نفوذ دارد ولی آمریکا از این نفوذ برخوردار نیست. ما می‌خواهیم از این اهرم استفاده کنیم و به جنگ در سوریه و یمن پایان دهیم و به سوی ساختار جدید امنیتی در خاورمیانه حرکت کنیم».


برجام
یکی از جدیدترین مصادیق غیرقابل اعتماد بودن اروپا، موضوع برجام است.
آمریکا از اولین روز اجرای برجام- دی ماه 94- در دولت اوباما، توافق هسته‌ای را نقض کرد. این عهدشکنی و نقض فاحش برجام در دولت ترامپ نیز ادامه پیدا کرد اما کشورهای اروپایی عضو 1+5 و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بدون اعتراض عملی به عهدشکنی‌های واشنگتن، با شانتاژهای آمریکا درباره توان موشکی و نفوذ منطقه‌ای ایران اعلام همراهی کردند.
در دی ماه 95، در سالگرد آغاز اجرای تعهدات 1+5، کمیسیون مشترک برجام به منظور بررسی نگرانی‌های مطروحه از سوی ایران درخصوص نقض برجام توسط آمریکا با تمدید قانون آیسا، تشکیل جلسه داد. پس از پایان نشست، در بیانیه‌ای که در سایت اتحادیه اروپا قرار گرفت، تصریح شد که نشست وین به مناسبت سالروز اجرایی شدن برجام است و بدین ترتیب، گویا اعتراض ایران به رسمیت شناخته نشد و حتی در متن بیانیه نیز به آن ‌اشاره نشد. همچنین به این نکته نیز ‌اشاره نشد که نقض برجام صورت گرفته است. در بیانیه مذکور تصریح شد که نظر آمریکا مبنی بر اینکه قانون آیسا مشکلی برای برجام به وجود نمی‌آورد پذیرفته شده و به آمریکایی‌ها برای تصویب این قانون اعتراض نکرده‌اند.
هدیه‌های پسابرجامی اروپا!
اما عهدشکنی‌ها و اقدامات ضدایرانی و همصدایی اروپا با آمریکا در پسابرجام به همین جا ختم نمی‌شود. در ادامه به بخشی از این اقدامات خصمانه ‌اشاره می‌کنیم:
- در مهرماه 95 دادگاهی در اتحادیه اروپایی حکم تحریم سنگینی علیه شرکت ملی نفتکش کشورمان وضع کرد که تا 30 سال غیر‌قابل لغو است و حتی شامل سهامداران این شرکت از جمله شستا و صندوق بازنشستگی نفت نیز می‌شود.
- تیرماه 96 و در حالی که ظریف در اروپا و در دیدارهای خارجی با سران سه کشور آلمان، ایتالیا و فرانسه بود، اتحادیه اروپا لیست جدیدی از افراد و نهادهای تحریمی در ایران را که در فعالیت‌های هسته‌ای و موشکی نقش دارند، اعلام کرد.
- در تیرماه 96 تنها 48 ساعت پس از بازگشت ظریف از فرانسه، پاریس رسما میزبان نشست گروهک تروریستی منافقین، آل‌سعود و آمریکا علیه ایران با هدف «براندازی جمهوری اسلامی» شد. برگزاری نشست تروریست‌ها در پاریس، یک دلالت با خود داشت و آن میزان احترامی بود که دولت و وزارت خارجه فرانسه برای همتایان خود در دولت روحانی قائل بودند.
- بهمن 95 «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در اظهارنظری با ‌اشاره به برنامه موشکی ایران و نفوذ منطقه‌ای کشورمان تاکید کرد که «تحریم‌های اروپا در برخی موارد شدید‌تر از تحریم‌های آمریکا است».
- «کاترین ری» سخنگوی «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا- مرداد 96- برای چندمین بار با رد اعتراض ایران، ادعا کرد همه طرف‌ها در برجام- از جمله آمریکا- به تعهداتشان در این توافق پایبند بوده‌اند!
- اردیبهشت 97 «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پاسخ به سؤالی درخصوص ارائه تضمین از سوی اروپا به ایران برای اجرای تعهدات برجامی گفت: تضمین نمی‌دهیم!
- اردیبهشت 96 «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه در حاشیه نشست غیررسمی سران اروپا در بلغارستان گفت: به خاطر مسئله ایران، علیه شرکت‌های آمریکایی جنگ تجاری یا راهبردی راه نخواهیم انداخت. این کار منطقی نیست. ثانیا، شرکت‌های فرانسوی را به ماندن در ایران مجبور نخواهیم کرد.
- اردیبهشت 96 «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان در حاشیه نشست غیررسمی سران اروپا در بلغارستان گفت: اروپا می‌تواند از شرکت‌های کوچک و متوسط همکار با ایران حمایت کند، اما نباید این توهم را ایجاد کرد که می‌تواند تمام خسارات ناشی از تحریم‌ها را جبران کند.
- بعد از خروج آمریکا از برجام، شرکت‌های اروپایی بدون توجه به تعهدات خود برای خروج از ایران صف کشیدند. در همین راستا شرکت‌های بدعهدی همچون پژو و توتال اعلام کردند که فعالیت‌های خود در ایران را تعلیق خواهند کرد. شرکت‌های ایرباس، زیمنس، اینژی، دی زی بانک آلمان و چند شرکت دیگر نیز بیانیه‌های مشابهی صادر کردند.


غیرقابل اعتماد
در حال حاضر جریان رسانه‌ای دولت که برخلاف خط تبلیغی خود برای بزک برجام و مذاکره با آمریکا با وجود تابوشکنی‌های فراوان از جمله تماس تلفنی روسای جمهور ایران و آمریکا و عکس یادگاری وزرای خارجه دو کشور در مقابل پرچم‌های یکدیگر، از بستن  با کدخدا به نتیجه‌ای نرسیده بود، این بار سعی دارد با طرح موضوعاتی از قبیل «منافع اروپا در برجام در تضاد با آمریکا است»!، «اروپا در نقض برجام واشنگتن را همراهی نخواهد کرد»!، «برخلاف دشمنی آمریکا، اتحادیه اروپا به برجام و تعامل سازنده متعهد است»! و «به حفظ برجام با اروپا بدون آمریکا مطمئن‌تر شدیم»! برای پیگیری و اجرای برجام دل به تضمین همان‌هایی خوش کند که به تعبیر روحانی، دنبال آقا اجازه از آمریکا هستند!
اروپا در پی آن است تا با مذاکرات فرسایشی، برای آمریکا زمان بخرد. هدف اصلی و مشترک تروئیکای اروپایی و آمریکا، تعلیق و معطل نگه داشتن اقتصاد و تعمیم خسارت محض برجام به دیگر مولفه‌های قدرت کشورمان است. دولت باید با توجه به این رفتار طرف مقابل و عیان شدن چندین باره خسارت محض برجام و به عینیت رسیدن هشدارها و انتقادهای دلسوزان نسبت به دستاورد تقریبا هیچ، ضمن عذرخواهی، با خروج از برجام و با تکیه بر اقتدار درونی و ظرفیت‌های عظیم داخلی، ریل‌گذاری خود را در جهت پیشرفت روزافزون کشور تغییر دهد.

منبع: کیهان

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R1359/P1359/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۲۲۴۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به تمام تقابل های بایرن مونیخ و رئال مادرید

رئال مادرید و بایرن مونیخ با پیروزی در برابر رقیبان خود به مرحله نیمه‌نهایی لیگ قهرمانان اروپا صعود کردند و پس 6 سال انتظار، دوباره به مصاف یکدیگر خواهند رفت. 

 

 

طرفداری | هردو باشگاه رئال مادرید و بایرن مونیخ از بزرگترین باشگاه های فوتبال به شمار می روند. این دو تیم بازی های زیادی مقابل هم برگزار کرده اند. جدال این دو تیم از نگاه بسیاری از فوتبال دوستان، جذاب ترین بازی لیگ قهرمانان اروپا به شمار می رود.

 نگاهی کوتاه به تمامی بازی ها و جنجال های بازی رئال مادرید و بايرن مونیخ

​​​​​​

جام 75 سالگی اتلتیک بیلبائو* - بایرن مونیخ 5 vs رئال مادرید 1

همه چیز از از دعوت، باشگاه بیلبائو شروع شد و این باشگاه عامل شروع یکی از جذاب ترین بازی های تاریخ فوتبال باشگاهی اروپا بود.

به مناسبت 75 سالگی باشگاه اتلتیک بیلبائو، مسئولان این باشگاه از سه تیم، بایرن مونیخ، رئال مادرید و راپیدوین اتریش دعوت کردند. بایرن مونیخ در مرحله نیمه نهایی، به مصاف رئال مادرید رفت و توانست این تیم را با نتیجه 5 بر 1 شکست دهد. 

تصویر بالا مربوط به سایت rsssf است. rsssf یک مرجع معتبر تاریخ و آمار فوتبال است و به ذخیره اطلاعات و انتشار آن می پردازد. 

جام باشگاه های اروپا فصل 76-1975؛ پیش به سوی اولین تقابل رسمی

این بازی، اولین تقابل رسمی بایرن مونیخ و رئال مادرید بود. بازی رفت دو تیم در ورزشگاه سانتیاگو برنابئو برگزار شد که با نتیجه یک بر یک به پایان رسید. 

بازی برگشت دو تیم در ورزشگاه المپیک اشتادیون مونیخ برگزار شد که با دبل گرد مولر، با پیروزی دو بر صفر بایرن مونیخ همراه شد.

بازی رفت یکی از هواداران رئال مادرید به لینه مایر (داور) حمله ور شد و با مشت به صورت او کوبید، سپ مایر که سعی در جدا کردن آنها داشت، با هوادار درگیر شد. این حادثه به دیوانه برنابئو معروف شد. 

جام سانتیاگو برنابئو* - داستان جام غول‌پیکر! 

اولین دوره جام سانتیاگو برنابئو در سال 1979 و با حضور 4 تیم برگزار شد که بایرن مونیخ و رئال مادرید در مرحله نیمه نهایی به مصاف هم رفتند، این بازی با پیروزی بایرن مونیخ همراه شد. باواریایی ها در بازی پایانی با دو گل از سد آژاکس گذشتند و قهرمان این جام شدند. اما شاید اتفاق جالب این مسابقات، جام عجیب و غول پیکری بود که به تیم برنده اهدا شد. 

شایان ذکر است این جام به دلیل حجم وزنش، تا سال 2012 در مادرید بود، و همزمان با افتتاح موزه بایرن مونیخ و در خلال پرواز تیم رئال مادرید به مونیخ در آوریل 2012، به مونیخ انتقال داده شد. 

جام برنابئو که به تیم بایرن مونیخ اهدا شد. 
​​​​​​این جام 170 سانتی متر ارتفاع، 150 سانتی متر عرض و 64 کیلوگرم وزن دارد. ارزش آن حدود 100 هزار یورو تخمین زده می‌شود. بازی دوستانه - 1980؛ شکست 9 گله ی رئال مادرید!  بازی دوستانه - 1980: شکست با 9 گل؛ سوغات کهکشانی ها از مونیخ 

به نقل از نشریه آاس بایرن مونیخ در یک بازی دوستانه و در ورزشگاه خانگی خود توانست رئال مادرید را با 9 گل شکست دهد. ویسنته دل بوسکه و خوانیتو در این بازی حضور نداشتند، در پایان این بازی، وویادین بوسکوف جمله ی جالبی را درمورد این بازی از خود به جای گذاشت:

ترجیح می دهم یک بازی را با 9 گل واگذار کنم، 

تا اینکه 9 بازی را با یک گل! 

 

جام سانتیاگو برنابئو* - 1980 و 1981

پس از شکست 9 گله ی رئال مادرید، دو تیم 26 روز بعد و در جام برنابئو به مصاف هم رفتند. بازی با نتیجه بدون گل به پایان رسید و در ضربات پنالتی این بایرن مونیخ بود که به برتری رسید. در سال 1981 بازهم از بايرن مونیخ برای حضور در این جام دعوت شد و قرار شد بایرن مونیخ در مقابل دینامو تفلیس به میدان می رود. در نیمه اول این مسابقه، داور بازی، رومنیگه را از زمین مسابقه اخراج کرد. باواریایی ها از این تصمیم داور خشمگین شدند اما داور برایتنر و اولی هونس (مدير ورزشی بایرن مونیخ) را هم اخراج کرد و به همین دلیل بازیکنان بایرن، زمین مسابقه را ترک کردند و بازی نیمه کاره ماند. 

جام باشگاه های اروپا 1986/87؛ جنجالی و خونین 

​​​​​​بازی رفت مرحله ی یک چهارم نهایی جام باشگاه های اروپا، بین دو تیم بایرن مونیخ و رئال مادرید، به یکی از جنجالی ترین دیدار های تاریخ این دو تیم تبدیل شد. در بازی رفت، بایرن مونیخ با نتيجه چهار بر یک از سد رئال مادرید گذشت. خوانیتو در حالی که عصبانی شده بود، با پای خود به صورت ماتئوس ضربه زد و از زمین مسابقه اخراج شد.او به خاطر این حرکت خود برای 5 سال محروم شد.

خوانیتو، بعد ها با اهدای شِنل و شمشیر به لوتار ماتئوس، از او دلجویی کرد. 

اما این پایان کار نبود. اوگن تالر در حرکتی عجیب چهره خود را شبیه به گاو شاخ دار کرد. 

این دو تیم چند روز بعد از این بازی جنجالی دوباره و در بازی برگشت به مصاف هم رفتند، که این بازی با پیروزی یک بر صفر رئال مادرید به پایان رسید، اما در نهایت این بایرن مونیخ بود که به مرحله بعد صعود کرد. 

جام باشگاه های اروپا فصل 1987/88 - صعود رئال مادريد با طعم کامبک! 

در بازی رفت یک چهارم نهایی، بایرن مونیخ در بازی خانگی توانست رئال مادرید را با نتیجه 3 بر 2 شکست دهد، اما در دیدار برگشت رئال مادرید با نتیجه دو بر صفر بایرن مونیخ را شکست داد تا با بازگشتی فوق العاده (درمجموع دو بازی) به مرحله نیمه نهایی صعود کنند. 

 

لیگ قهرمانان اروپا فصل 1999/2000؛ یک پیروزی هم برای رئال مادرید کافی بود! 

این فصل یکی از عجیب ترین فصل های تاریخ لیگ قهرمانان اروپا برای این دو تیم بود. دو تیم ابتدا در مرحله گروهی به مصاف هم رفتند. در بازی رفت که در سانتیاگو برنابئو برگزار شد با برتری چهار بر دو بایرن مونیخ به پایان رسید. در بازی برگشت بایرن مونیخ باز هم رئال مادرید را شکست داد، این بار با نتیجه چهار بر یک. 

این دو تیم در مرحله نیمه نهایی همان فصل لیگ قهرمانان، دوباره به مصاف هم رفتند، در بازی رفت بایرن مونیخ در خانه، رئال مادرید را با نتیجه دو بر یک شکست داد. این برای اولین بار در تاریخ لیگ قهرمانان اروپا بود که یک تیم می تواند سه بار در برابر تیمی دیگر پیروز شود. در بازی برگشت، این رئال مادرید بود که با نتیجه دو بر صفر از سد بایرن مونیخ گذشت، تا با حذف این تیم به فینال لیگ قهرمانان اروپا صعود کند.

لیگ قهرمانان اروپا 2000/01؛ جادوی دکتر مولر، حکم پیروزی بایرن مونیخ را امضا کرد! 

در دوران کهکشانی های رئال مادرید، تنش بین دو تیم بالا گرفته بود. اولی هونس قبل از بازی گفت: 

آنها در حال تبدیل شدن به سیرک هستند. 

بازی رفت دو تیم در ورزشگاه سانتیاگو برنابئو برگزار شد و این بازی با پیروزی یک بر صفر بایرن مونیخ به پایان رسید، اما نکته جالب این بازی "جادوی دکتر مولر" بود. مولر وولفهارت پزشک بایرن مونیخ، توانست در حالی که البر، 12 روز قبل از بازی روی زانوی خود عمل انجام داده بود، را به بازی برساند و دقیقا البر با همان پایی که، زانویش عمل شده بود دروازه رئال مادرید را باز کرد و این چنین شادی کرد. 

در بازی برگشت، بایرن مونیخ با نتیجه دو بر یک، رئال مادرید را شکست داد و توانست راهی فینال شود. در این بازی بازهم جیووانی البر برای بایرن مونیخ گلزنی کرد. 

​​​​​​جام سانتیاگو برنابئو* - باواریایی ها جشن 100 سالگی کهکشانی ها را خراب کردند!

این دو تیم قبل از شروع فصل جدید و در فینال جام سانتیاگو برنابئو که به مناسبت 100 سالگی رئال مادرید، به جام 100 سالگی رئال مادرید تغییر نام داده بود، با یکدیگر رو به رو شدند که این بازی با پیروزی دو بر یک باواریایی ها به پایان رسید. 

 

لیگ قهرمانان اروپا فصل 2001/2002؛ کهکشانی ها، اليور کان را ادب کردند! 

​​بایرن مونیخ در بازی رفت، رئال مادرید را با نتیجه دو بر یک شکست داد. اليور کان در مصاحبه ای معروف گفت: 

در بازی برگشت دو گل نمی خورم. 

اما اليور کان، در برنابئو دقیقا دو گل را دریافت کرد تا رئال مادرید به فینال برسد و در نهایت قهرمان اروپا شود. 

لیگ قهرمانان اروپا 2003/2004؛ زیدان و روبرتو کارلوس نسخه ی بایرن مونیخ را پیچیدند! 

بازی رفت، در ورزشگاه المپیک اشتادیون مونیخ برگزار می شد، بایرن با گل ماکای جلو افتاد اما روبرتو کارلوس به لطف اشتباه کان، بازی را به تساوی کشاند. 

​​​​​​

بعد از بازی یوفا صحنه ی برخورد روبرتو کارلوس و مارتین دمیکلیس را بازبینی کرد و به خاطر ضربه ی کارلوس به صورت دمیکلیس، دو جلسه از همراهی رئال مادرید محروم شد.

در بازی برگشت رئال مادرید با تک زین الدین زیدان از سد بایرن مونیخ گذشت و به مرحله بعد صعود کرد. 

لیگ قهرمانان اروپا فصل 2006/2007؛ به نام خدا و گل! 

بازی رفت دو تیم در ورزشگاه سانتیاگو برنابئو برگزار شد و رئال مادرید، توانست بایرن مونیخ را با نتيجه سه بر دو شکست دهد اما در دیدار برگشت بایرن مونیخ با نتیجه دو بر یک، رئال مادرید را شکست داد و به دلیل گل زده در خانه حرف به مرحله بعد صعود کرد. گل اول بایرن مونیخ در ثانیه ده و توسط روی ماکای به ثمر رسید که به سریع ترین گل تاریخ لیگ قهرمانان اروپا تبدیل شد. در این بازی سرخیو راموس دروازه بایرن مونیخ را باز کرد اما داور در صحنه ای مشکوک، به دلیل خطای هند گل او را مردود کرد. بعد از پایان بازی ایکر کاسیاس از الیورکان در خواست تعویض پیراهن کرد که الیورکان کان در خواست او را رد کرد. در همین مورد کاسیاس گفت:

کان، بی ادب بود. او مرا نا امید کرد. 

جام فرانتس بکن باوئر* - 2010 

بایرن مونیخ به بهانه جدایی بکن باوئر از مقام ریاست بایرن مونیخ، جامی را به نام این اسطوره اش برگزار کرد. این بازی با تساوی بدون گل به پایان رسید اما رئال مادرید در ضربات پنالتی بایرن را شکیت داد و قهرمان این جام شد. این برای سومین سال و آخرین باری بود که بایرن مونیخ این مسابقات را برگزار می کند، جالب اینجا بود که بایرن در این سه سال هرگز برنده این جام نشد! 

​​​​​​لیگ قهرمانان اروپا فصل 2011/2012؛ دستان 161 میلیون یورویی مانوئل نویر! 

با گل دقایق پایانی ماریو گومز، بایرن مونیخ در خانه و در بازی رفت از سد رئال مادرید گذشت. در بازی برگشت رئال مادرید دو، یک بایرن مونیخ را شکست تا کار به وقت اضافه و ضربه پنالتی کشیده شد و بایرن مونیخ در ضربات پنالتی سه بر یک، رئال مادرید را شکست داد. مانوئل نویر سنگربان باواریایی ها پنالتی های کاکا و کريستيانو رونالدو را مهار کرد و نقش پر رنگی در صعود بایرن مونیخ داشت.  

در پایان این بازی نویر، خطاب به راموس گفت:

نمی دانستم، او (راموس) دوست دارد پنالتی اش را به آسمان بزند. 

لیگ قهرمانان اروپا فصل 2013/2014؛ تحقیر بایرن مونیخ در آلیانز آره نا! 

رئال مادرید در بازی رفت با گل بنزما بایرن مونیخ را شکست داد. 

کارل هاینتس رومنیگه، مدیر اجرایی بایرن مونیخ درمورد بازی برگشت گفت: 

ما آلیانز آرنا را برای رئال مادرید به جهنم تبدیل می کنیم! 

اتفاقا آلیانز آرنا به جهنم تبدیل شد اما برای خود بایرن مونیخ نه رئال! کهکشانی ها در بازی برگشت، بایرن مونیخ را با نتيجه چهار بر صفر درهم کوبیدند. این شکست، سنگین ترین شکست خانگی تاریخ بایرن در لیگ قهرمانان اروپا بود. همچنین این اولین پیروزی تاریخ رئال مادرید در خانه بایرن مونیخ بعد از 38 سال بود. 

آئودی کاپ* - 2015 

بایرن مونیخ و رئال مادرید پیش از شروع فصل 2015/16 به مصاف هم رفتند که این بازی با تک گل روبرت لواندوفسکی به سود بایرن مونیخ خاتمه یافت. 

تور آمریکا* - 2016

پیش از شروع فصل 2016/17، این دو تیم این بار در آمریکا به مصاف هم رفتند که این بازی با تک گل دنیلو، به سود کهکشانی ها پایان یافت. 

لیگ قهرمانان اروپا فصل 2016/2017؛ کریس و دیگر هیچ! 

دو تیم در مرحله ی یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان اروپا با یکدیگر رو به رو شدند. در بازی رفت، رئال مادرید در آلیانز آرنا بایرن مونیخ را با نتیجه دو بر یک شکست داد. 

در بازی برگشت رئال مادرید با نتیجه چهار بر دو بایرن مونیخ را شکست داد. که کريستيانو رونالدو سه بار برای رئال مادرید گلزنی کرد. 

این پایان کار نبود. لواندوفسکی، ریبری و ویدال، که معتقد بودند داور بر علیه تیم شان سوت زده است بعد از پایان بازی به رختکن داوران رفتند و به آنها اعتراض کردند. 

در پایان بازی رومنیگه، مدیر اجرایی بایرن مونیخ به خبرنگاران گفت:

رئال مادرید ما را با داور حذف کرد.  لیگ قهرمانان اروپا فصل 2017/2018؛ صعود رئال مادرید با درخشش بنزما و ناواس! 

 هواداران بایرن مونیخ که به دنبال انتقام تیم شان از رئال مادرید بودند، تنها در عرض چند ساعت تمام بلیط های بازی رفت را که قرار بود در آلیانز آره نا برگزار شود، خریدند اما باز هم خبری از برد تیم محبوب شان نبود. در حالی که بایرن مونیخ از رئال مادرید پیش بود، اما این کهکشانی ها بودند که با گل های مارسلو و آسنسیو از سد بایرن مونیخ گذشتند. این سومین پیروزی متوالی رئال مادرید در آلیانز و آره نا (بازی های رسمی) بود.

در بازی برگشت، علی رغم دست بسته ی هاینکس به دلیل مصدومیت های زیاد، اما آنها بازی خوبی را به نمایش گذاشتند، با این حال تجربه ی کریم بنزما و اشتباه عجیب اسون اولرایش و درخشش خیره کننده کیلور ناواس، رئال مادرید را برای سومین سال پیاپی به فینال رساند. این بازی با نتیجه دو بر دو به پایان رسید. 

 

البته این بازی نیز، به همین سادگی به پایان نرسید. در قیقه 44 توپ به دست مارسلو برخورد کرد. مارسلو بعد از بازی در این خصوص گفت: اگر بگویم توپ به دستم برخورد نکرد دروغگو هستم. 

تور آمریکا* - 2019 

پیش از شروع فصل 2019/2020 فوتبال باشگاهی در اروپا دو تیم بار دیگر به مصاف هم رفتند و این بازی با پیروزی سه بر یک بایرن مونیخ به پایان رسید.

 

*: همه این تورنمنت ها دوستانه بوده است. 

تمامی تقابل های رسمی رئال مادرید و بایرن مونیخ
عنوان رقابت نتیجه گلزنان
نیمه نهایی 1975/76
(رفت)
رئال 1-1 بایرن روبرتو خوان مارتینز (رئال)
گرد مولر (بایرن)
نیمه نهایی 1975/76
(برگشت)
بایرن 2-0 رئال گرد مولر (2) (بایرن)
نیمه نهایی 1986/87
(رفت)
بایرن 4-1 رئال کلاوس اوگن تالر، لوتار ماتئوس (2)،
رولند وولفارث (بایرن)
امیلیو بوتراگوئنو (رئال)
نیمه نهایی 1986/87
(برگشت)
رئال 1-0 بایرن سانتیانا (رئال)
یک چهارم نهایی 1987/88
(رفت)
بایرن 3-2 رئال هانس فلوگلر، نوربرت ادر،
رولند وولفارث (بایرن)
امیلیو بوتراگوئنو، هوگو سانچز (رئال)
یک چهارم نهایی 1987/88
(برگشت)
رئال 2-0 بایرن میلان یانکوویچ، میشل (رئال)
مرحله دوم گروهی 1999/00
(رفت)
رئال 2-4 بایرن فرناندو مورینتس، رائول (رئال)
مهمت شول، اشتفان افنبرگ،
تورستن فینک، پائولو سرجیو (بایرن)
مرحله دوم گروهی 1999/00
(برگشت)
بایرن 4-1 رئال مهمت شول، جیووانی البر،
الکساندر زیکلر (2) (بایرن)
ایوان الگرا (رئال)
نیمه نهایی 1999/00
(رفت)
رئال 2-0 بایرن نیکولاس آنلکا، ینس یرمیس (OG) (رئال)
نیمه نهایی 1999/00
(برگشت)
بایرن 2-1 رئال کارستن یانکر، جیووانی البر (بایرن)
نیکولاس آنلکا (رئال)
نیمه نهایی 2000/01
(رفت)
رئال 0-1 بایرن جیووانی البر (بایرن)
نیمه نهایی 2000/01
(برگشت)
بایرن 2-1 رئال جیووانی البر، ینس یرمیس (بایرن)
لوییس فیگو (رئال)
یک چهارم نهایی 2001/02
(رفت)
بایرن 2-1 رئال اشتفان افنبرگ، کلودیو پیزارو (بایرن)
جرمی (رئال)
یک چهارم نهایی 2001/02
(برگشت)
رئال 2-0 بایرن ایوان الگرا، گوتی (رئال)
یک هشتم نهایی 2003/04
(رفت)
بایرن 1-1 رئال روی ماکای (بایرن)
روبرتو کارلوس (رئال)
یک هشتم نهایی 2003/04
(برگشت)
رئال 1-0 بایرن زین الدین زیدان (رئال)
یک هشتم نهایی 2006/07
(رفت)
رئال 3-2 بایرن رائول (2)، رود فن نیستلروی (رئال)
لوسیو، مارک فن بومل (بایرن)
یک هشتم نهایی 2006/07
(برگشت)
بایرن 2-1 رئال روی ماکای، لوسیو (بایرن)
رود فن نیستلروی (رئال)
نیمه نهایی 2011/12
(رفت)
بایرن 2-1 رئال فرانک ریبری، ماریو گومز (بایرن)
مسوت اوزیل (رئال)
نیمه نهایی 2011/12
(برگشت)
رئال 2 (1)-(3)1 بایرن کریس رونالدو (2) (رئال)
آرین روبن (بایرن)
نیمه نهایی 2013/14
(رفت)
رئال 1-0 بایرن کریم بنزما (رئال)
نیمه نهایی 2013/14
(برگشت)
بایرن 0-4 رئال سرخیو راموس (2)، کریس رونالدو (2) (رئال)
یک چهارم نهایی 2016/17
(رفت)
بایرن 1-2 رئال آرتورو ویدال (بایرن)
کریس رونالدو (2) (رئال)
یک چهارم نهایی 2016/17
(برگشت)
رئال 4-2 بایرن کریس رونالدو (3)، مارکو آسنسیو (رئال)
روبرت لواندوفسکی،
سرخیو راموس (OG) (بایرن)
نیمه نهایی 2017/18 (رفت)  بایرن  1-2 رئال 

آسنسیو و مارسلو (رئال مادرید) 

کیمیش (بایرن مونیخ) 

نیمه نهایی 2017/18 (برگشت)  رئال 2-2 بایرن 

کیمیش و خامس رودریگز (بایرن) 

کریم بنزما 2 بار (رئال مادرید) 

نگاهی به تتایج بازی ها و تورنمنت‌های دوستانه

عنوان رقابت  نتیجه  نام گلزنان 
جام 75 سالگی بیلبائو - 1973 بایرن مونیخ 5-1 رئال مادرید 

زوبل، هافمن، گرد مولر 3 گل (بایرن مونیخ) 

پیری (رئال مادرید) 

جام سانتیاگو برنابئو - 1979 بایرن مونیخ 2-1 رئال مادرید 

خوانیتو (رئال مادرید) 

رومنیگه، اوبلاک (بایرن مونیخ) 

بازی دوستانه - 1980 بایرن مونیخ 9-1 رئال  مادرید 

دیتر هونس و رومنیگه (3 گل)، برایتنر، کراس، نیه درمایر (بایرن مونیخ) 

کانینگهام (رئال مادرید) 

جام سانتیاگو برنابئو - 1980 بایرن مونیخ 1(5)-1(4) رئال مادرید 

هرناندز (رئال مادرید) 

وِینر (بایرن مونیخ) 

جام 100 سالگی رئال مادرید - 2002

بایرن مونیخ 2-1 رئال مادرید 

بالاک، حسن صالح حمیدزیچ (بایرن مونیخ) 

فیگو (رئال مادرید) 

جام فرانتس بکن باوئر - 2010 بایرن مونیخ(2)0-0(4) رئال مادرید  _____
جام آئودی - 2015 بایرن مونیخ 1-0 رئال مادرید  لواندوفسکی 
جام بین المللی قهرمانان - 2016 رئال مادرید 1-0 بایرن مونیخ  دنیلو 
جام بین المللی قهرمانان - 2019 بایرن مونیخ 3-1 رئال مادرید 

تولیسو، گنبری، لواندوفسکی (بایرن مونیخ) 

رودریگو (رئال مادرید) 

عملکرد دو تیم در بازی های رسمی و دوستانه

مسابقات رسمی:

26 مسابقه رسمی

رئال مادرید 12 برد - 41 گل زده

بایرن مونیخ 11 برد - 39 گل زده

3 تساوی

*:بایرن مونیخ در سال 2012 و در ضربات پنالتی رئال مادرید را شکست دارد که این بازی به عنوان پیروزی برای رئال مادرید (نتیجه 120 دقیقه) لحاظ خواهد شد. 

مسابقات دوستانه:

9 بازی دوستانه:

بایرن مونیخ 6 برد - 23 گل زده

رئال مادرید 1 برد - 7 گل زده

2 تساوی

 

عملکرد کلی در مجموع مسابقات رسمی و دوستانه:

36 مسابقه

17 برد برای بایرن مونیخ - 62 گل زده

13 برد برای رئال مادرید - 48 گل زده

5 مساوی

رکورد داران (بازی های رسمی) 

بیشترین گل زده: کریستیانو رونالدو 9 گل

بيشترين بازی به عنوان بازیکن: ایکر کاسیاس 14 مسابقه 

بیشترین پیروزی به عنوان بازیکن: اولیور کان و حسن صالح حمیدزیچ 7 پیروزی

بیشترین بازی به عنوان مربی: اوتمار هیتسفلد 12 بازی

بیشترین پیروزی به عنوان مربی: اوتمار هیتسفلد 7 پیروزی 

از دست ندهید ????????????????????????

کری عجیب ستاره سپاهان برای پرسپولیس؛ داستان پلنگ و تمساح هالند سیبیلو؛ استایل عجیب غول نروژی تعجب بایرن مونیخ از پدرخوانده: چرا آن حرف‌ها را زدی؟  سرمربی شمس‌آذر: بین ما و پرسپولیس فرق نگذارید

دیگر خبرها

  • آمادگی دانشگاه کاشان برای پذیرش دانشجویان تعلیق شده آمریکا و اروپا
  • حکم دادگاه لاهه برای دستگیری نتانیاهو جدی است
  •  خفّتی که MI۵ و MI۶ کشیدند سیاه‌بازی‌ای که گردن BBC افتاد!
  •  خفّتی که MI۵ و MI۶ کشیدند و سیاه‌بازی‌ای که گردن BBC افتاد!
  • افشاگری روحانی درباره دلایل ردصلاحیتش
  • حمایت نمایندگان از دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی حامی غزه
  • نگاهی به تمام تقابل های بایرن مونیخ و رئال مادرید
  • کارنامه دولت در مازندران/ بازگشت کارخانه های ورشکسته به تولید
  • چندین کشور اروپایی دولت فلسطینی را به رسمیت می‌شناسند
  • اروپا در حال سرکوب اعتراضات مسالمت آمیز در حمایت از فلسطین است